Γιατί να κάνω απεντόμωση-μυοκτονία;
Τα έντομα (κατσαρίδες, κουνούπια κ.ά.) καθώς και τα τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι) προκαλούν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του ανθρώπου, όσο και στην υγεία του. Ενοχλήσεις, διάφορες αλλεργίες και δηλητηριάσεις αποτελούν τις παρενέργειες της δράσης τους. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός τροφίμων είτε μολύνεται είτε καταστρέφεται από τα περιττώματα και τους μικροοργανισμούς που μεταφέρουν αυτοί οι παρείσακτοι οργανισμοί. Καταγεγραμμένα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως πανώλη, χολέρα, εγκεφαλίτιδα, ιό Δυτικού Νείλου κ.ά.
Πότε και πόσο συχνά πρέπει να κάνω απεντόμωση;
Αυτό καθορίζεται από το είδος του ακινήτου (οικιακός ή επαγγελματικός χώρος) καθώς και το μέγεθος της προσβολής. Οπότε εμπειρικά, διαχωρίζουμε και προτείνουμε:
Οικιακοί χώροι
Από Μάρτιο έως και Οκτώβριο, ειδικότερα αυτοί οι δύο μήνες είναι και οι πλέον κατάλληλοι, ο Μάρτιος, για να εξολοθρεύσουμε το μεγαλύτερο μέρος των κατσαριδών, επεμβαίνοντας έτσι στον βιολογικό τους κύκλο και ο Σεπτέμβριος, για την εξολόθρευση όποιου πληθυσμού έχει φωλιάσει στα σπίτια μας.
Επαγγελματικοί χώροι
Δεδομένου ότι αυτοί οι χώροι είναι πιο ευαίσθητοι εξαιτίας των υλικών που διακινούνται, προτείνουμε οι εφαρμογές να πραγματοποιούνται περίπου κάθε 3 μήνες ώστε να τηρείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρασιτολογικού ελέγχου με πλήρως ενήμερα όλα τα αρχεία που ζητούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Μικροβιοκτονία - Απολύμανση
Για ποιο λόγο γίνεται η εφαρμογή της μικροβιοκτονίας και τι σκοπό έχει;
Η εταιρεία Block Hellas Service ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα, πραγματοποιεί εξειδικευμένες εφαρμογές μικροβιοκτονίας - απολύμανσης, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς ιόν. Η εφαρμογή της μικροβιοκτονίας έχει ως σκοπό την εξόντωση, την αδρανοποίηση και την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών, ώστε να αποφεύγεται η μετάδοση διαφόρων λοιμώξεων και ασθενειών.
Η Απολύμανση-Μικροβιοκτονία σε τι χώρους συνιστάται;
Συνιστάται σε οικίες, πολυκατοικίες, διαμερίσματα, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, φροντιστήρια, ξενοδοχειακές μονάδες, επαγγελματικά οχήματα, εκκλησίες, σε χώρους μαζικής εστίασης και παρασκευής φαγητού όπως εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, catering καθώς και σε πολυσύχναστους χώρους όπως νοσοκομεία, καταστήματα , γραφεία εταιρειών, εργοστάσια, γυμναστήρια κλπ.
Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μικροβιοκτονία - απολύμανση ;
Η συχνότητα της εφαρμογής εξαρτάται από το αν ο χώρος είναι οικιακός ή επαγγελματικός. Σε πολυσύχναστους χώρους όπως αναφέραμε παραπάνω είναι αναγκαία η συχνή εφαρμογή. Η μικροβιοκτονία - απολύμανση είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται όλο το χρόνο.
Με ποιούς τρόπους εφαρμόζεται η μικροβιοκτονία;
Η εφαρμογή γίνεται με ειδικό επαγγελματικό μηχάνημα ψυχρής εκνέφωσης (fogger) και με χρήση ειδικών απολυμαντικών σκευασμάτων εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε κάθε εφαρμογή σας παρέχεται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.