Απεντομώσεις

Αναλαμβάνουμε την απεντόμωση και καταπολέμιση για κατσαρίδες, κοριούς, ψύλλους, μυρμήγκια, τερμίτες, κουνούπια, ακάρεα, σαράκι, κάμπιες, τρωκτικά (ποντίκια – αρουραίοι) και ερπετά (φίδια). Τα περισσότερα έντομα και τρωκτικά Δημόσιας Υγείας είναι επικίνδυνα και μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες σοβαρές για την υγεία του ανθρώπου.
 
Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε, είναι άοσμα μη τοξικά, ακίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.

Τα έντομα (κατσαρίδες, κουνούπια κ.ά.) καθώς και τα τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι) προκαλούν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του ανθρώπου, όσο και στην υγεία του. Ενοχλήσεις, διάφορες αλλεργίες και δηλητηριάσεις αποτελούν τις παρενέργειες της δράσης τους. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός τροφίμων είτε μολύνεται είτε καταστρέφεται από τα περιττώματα και τους μικροοργανισμούς που μεταφέρουν αυτοί οι παρείσακτοι οργανισμοί. Καταγεγραμμένα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως πανώλη, χολέρα, εγκεφαλίτιδα, ιό Δυτικού Νείλου κ.ά.

Αυτό καθορίζεται από το είδος του ακινήτου (οικιακός ή επαγγελματικός χώρος) καθώς και το μέγεθος της προσβολής. Οπότε εμπειρικά, διαχωρίζουμε και προτείνουμε:

Από Μάρτιο έως και Οκτώβριο, ειδικότερα αυτοί οι δύο μήνες είναι και οι πλέον κατάλληλοι, ο Μάρτιος, για να εξολοθρεύσουμε το μεγαλύτερο μέρος των κατσαριδών, επεμβαίνοντας έτσι στον βιολογικό τους κύκλο και ο Σεπτέμβριος, για την εξολόθρευση όποιου πληθυσμού έχει φωλιάσει στα σπίτια μας.

Δεδομένου ότι αυτοί οι χώροι είναι πιο ευαίσθητοι εξαιτίας των υλικών που διακινούνται, προτείνουμε οι εφαρμογές να πραγματοποιούνται περίπου κάθε 3 μήνες ώστε να τηρείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρασιτολογικού ελέγχου με πλήρως ενήμερα όλα τα αρχεία που ζητούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Σε κάθε εφαρμογή, σας παρέχεται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.
Απόσμηση:
Απόσµηση είναι η χημική διαδικασία κατά την οποία βιοδιασπώνται οι οργανικές ουσίες που προέρχονται κυρίως από λιπαρά απόβλητα και συμβάλλουν στην δυσοσμία ενός χώρου. Η Απόσμηση επιτυγχάνεται μέσω της εξαπόλυσης ειδικών μικροοργανισμών (βακτηρίων) οι οποίοι καταναλώνουν τις ουσίες που προκαλούν την δυσοσμία και κατά συνέπεια καταπολεμώνται οι ανεπιθύμητες οσμές. Η απόσμηση του χώρου γίνεται κυρίως για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι για την αποφυγή οσμών και ο δεύτερος για την απομάκρυνση οργανικών υπολειμμάτων. Οι δυσοσμίες συνήθως προέρχονται από λιπαρά απόβλητα και δημιουργούνται από βακτήρια ή μύκητες που μπορούν να αναπτυχθούν σε φρεάτια, υπονόμους, βόθρους, σιφώνια, μπάνια, υπόγεια, κατοικίες, σε μη αεριζόμενους χώρους, σε ψυγεία κ.α.
 

Απεντόμωση:
Μια μέθοδος της απεντόμωσης είναι ο ελεγχόμενος υπολειμματικός ψεκασμός καθώς επίσης και ο έλεγχος παρασίτων που πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση βαδιστικών ή ιπτάμενων εντόμων και συνίσταται στην ομοιόμορφη διαβροχή των επιφανειών με κατάλληλα υψηλής ποιότητας βιοκτόνα σκευάσματα που είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Μυοκτονία:

Η μυοκτονία είναι μια μέθοδος για την αντιμετώπιση – καταπολέμηση των τρωκτικών (ποντίκια – αρουραίοι), με ειδικές συσκευές τους δολωματικούς σταθμούς που αποτελούν ειδικές μεθόδους προσέλκυσης και παγίδευσης τρωκτικών κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές HACCP.
 

Εφαρμογή Gel:

Η εφαρμογή απεντόμωσης με χρήση τζέλ (Gel) εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση διαφόρων ειδών παρασίτων και εντόμων. Η χρήση Gel αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική εφαρμογή απεντόμωσης για τους χρήστες των χώρων και το περιβάλλον, λόγω της εντοπισμένης και μικρής έκτασης εφαρμογής.
 

Απεντόμωση με Κανπογόνο:

Η μέθοδος της απεντόμωσης με καπνογόνο εφαρμόζεται με βιοκτόνο σκεύασμα σε μορφή καπνογόνου, για την καταπολέμηση στα βαδιστικά και ιπτάμενα έντομα.
 
Νεφελοψεκασμός (Fogging)
Ο νεφελοψεκασμός πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής (εκνεφωτής – Fogger) και έχει την ιδιότητα να διασπά το βιοκτόνο διάλυμα διοχετεύοντας το στο χώρο, σε σταγονίδια πολύ μικρής διαμέτρου. Η εφαρμογή του νεφελοψεκασμού χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση εντόμων που συνήθως κρύβονται σε δυσπρόσιτα σημεία καθώς και για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών (όπως ιοί και βακτήρια) που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες στον άνθρωπο.
 
Υποκαπνισμός (Fumigation)
Είναι μέθοδος ελέγχου παρασίτων (pest control) που γεμίζει πλήρως μια περιοχή με αέρια παρασιτοκτόνα για να πνίξει ή να δηλητηριάσει τους επιβλαβείς οργανισμούς που βρίσκονται μέσα. Ειδικές εφαρμογές για τερμίτες και ξυλοφάγα έντομα όπως το σαράκι.
 
Τροφάλλαξης T.T.R (Trap-Treat-Release)
Είναι η πιο επιτυχημένη μέθοδος καταπολέμησης των τερμιτών μέσω της οποίας οι τερμίτες που ανήκουν στην τάξη των εργατριών τρώνε το ξύλο και στην συνέχεια το πέπτουν με αποτέλεσμα το φαρμακευτικό σκεύασμα που είναι εμποτισμένο το προσβεβλημένο ξύλο να μεταφέρεται σε όλη την κοινωνία των τερμιτών και να καταστρέφεται.
 
Φιδοαπώθηση
Οι εργασίες για την φιδοαπώθηση και την προστασία των χώρων από τα ερπετά διενεργούνται από έμπειρο προσωπικό & αποκλειστικά με χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία απαγορεύεται η χρήση δηλητηρίου και η θανάτωση των φιδιών αφού τα ερπετά θεωρούνται είδη ευάλωτα και απειλούμενα με εξαφάνιση. Συνεπώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στην φιδοαπώθηση είναι οικολογικά, ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δεν σκοτώνουν τα φίδια αλλά δρουν απωθητικά, απομακρύνοντάς τα από τις εγκαταστάσεις και τους χώρους μας.