fbpx

Η ιστοσελίδα της Block Service χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies.

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ

Αναλαμβάνουμε την απεντόμωση και καταπολέμιση για κατσαρίδες, κοριούς, ψύλλους, μυρμήγκια, τερμίτες, κουνούπια, ακάρεα, σαράκι, κάμπιες, τρωκτικά (ποντίκια – αρουραίοι) και ερπετά (φίδια). Τα περισσότερα έντομα και τρωκτικά Δημόσιας Υγείας είναι επικίνδυνα και μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες σοβαρές για την υγεία του ανθρώπου.
Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε, είναι άοσμα μη τοξικά, ακίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
/Κατσαρίδες
Οι κατσαρίδες είναι νυκτόβια έντομα που ζουν (ως 3 χρόνια) σε μεγάλες αποικίες σε χώρους με ζέστη, υγρασία και τροφή. Τρόπος αναπαραγωγής: Τα αυγά τους είναι τοποθετημένα σε ομάδες (20-40 αυγά) σε προστατευτικό καφέ περίβλημα (ωόσακκος), μεγέθους ενός εκατοστού. Το θηλυκό κολλάει τον ωόσακκο σε προφυλαγμένο χώρο με τροφή, υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, όπως αποχετεύσεις, υπόγεια, πίσω μέρος ηλεκτρικών συσκευών και ρωγμές στα ντουλάπια κάτω από το νεροχύτη. Κάθε θηλυκό κατά τη διάρκεια της ζωής του, παράγει έως 90 ωόσακκους, δηλαδή κάποιες χιλιάδες νέα έντομα. Διάρκεια εκκόλαψης των αυγών: 2-4 εβδομάδες, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Τροφή: Όλες οι τροφές του ανθρώπου, κάθε οργανική ουσία στις αποχετεύσεις και στα σκουπίδια, αλλά και τα εξώφυλλα βιβλίων και τα χάρτινα κουτιά συσκευασίας. Υγειονομική σημασία: Μετακινούνται από τις αποχετεύσεις στις κουζίνες των σπιτιών μεταφέροντας πάνω από 40 είδη παθογόνων για τον άνθρωπο βακτηριδίων.
/Κοριοί
Οι κοριοί ζουν στα κρεβάτια, κάτω και μέσα στα στρώματα, και δραστηριοποιούνται την ώρα του ύπνου. Με προσεκτική παρατήρηση θα εντοπίσετε καφέ κηλίδες από τις εκκρίσεις τους στο στρώμα, καθώς και ίχνη αίματος στα σεντόνια. Αναζητούν χαραμάδες σε πατώματα, κάδρα, ξύλινα έπιπλα και κουφώματα για να αφήσουν τα αυγά τους. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί. Σε ακατοίκητους χώρους μπορούν να επιβιώσουν μέχρι και 10 χρόνια. Τρέφονται με το αίμα και μπορεί να προκαλέσουν από απλό κνησμό μέχρι αλλεργικό σοκ και αν δεν αντιμετωπιστούν σε αρχικό στάδιο εμφάνισης, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη η ασφαλής καταπολέμησή τους. Εάν παρατηρήσετε στο σώμα σας τσιμπήματα που δεν αποδίδονται σε κουνούπια, τότε πολύ πιθανόν να έχετε ψύλλους ή κοριούς.
/Ψύλλοι
Εάν παρατηρήσετε στο σώμα σας τσιμπήματα που δεν αποδίδονται σε κουνούπια, τότε πολύ πιθανόν να έχετε ψύλλους ή κοριούς.Ψύλλους συναντάμε σε ακάλυπτους χώρους και υπόγεια που συχνάζουν ή έχουν βρει καταφύγιο αδέσποτες γάτες. Μεταφέρονται πολύ εύκολα. Οι ψύλλοι έχουν μέγεθος όσο το κεφάλι μίας καρφίτσας, δεν πετάνε πάνω από μισό μέτρο ύψους και αν προσπαθήσετε να τους πιάσετε πηδάνε, σπάνε δύσκολα και βγάζουν αίμα. Επίσης ο ψύλλος μπορεί να ζήσει πολλούς μήνες χωρίς τροφή, αλλά τα θηλυκά πρέπει να έχουν γεύμα από αίμα για να δώσουν απογόνους. Ζει μέσα στο τρίχωμα του σκύλου ή άλλων θηλαστικών όπως η γάτα. Πολλοί ψύλλοι σε νεαρά ζώα μπορεί να τους προκαλέσουν αφυδάτωση. Μια μέθοδος της απεντόμωσης είναι ο ελεγχόμενος υπολειμματικός ψεκασμός καθώς επίσης και ο έλεγχος παρασίτων που πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση βαδιστικών ή ιπτάμενων εντόμων και συνίσταται στην ομοιόμορφη διαβροχή των επιφανειών με κατάλληλα υψηλής ποιότητας βιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
/Μυρμήγκια
Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα και μαζί με τις σφήκες και τις μέλισσες, αποτελούν την τάξη Υμενόπτερα. Τα μυρμήγκια εξελίχθηκαν από τους σφηκοειδείς προγόνους τους στα μέσα της Κρητιδικής περιόδου 110 έως 130 εκατομμύρια χρόνια πριν και διαχωρίστηκαν από αυτούς μετά την εμφάνιση των ανθοφόρων φυτών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 22.000 είδη από τα οποία έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 12.500. Διακρίνονται εύκολα από τις αρθρωτές κεραίες τους και τη χαρακτηριστική δομή του σώματός τους καθώς τα τμήματά του ενώνονται με μικρές αρθρώσεις και η μέση τους είναι ιδιαίτερα λεπτή. Οι πληθυσμοί των μυρμηγκιών στους εξωτερικούς χώρους, κήπους και αυλές, ελέγχονται με ψεκασμούς, με εγκεκριμένα σκευάσματα χαμηλής τοξικότητας. Σε εσωτερικούς χώρους τα μυρμήγκια αντιμετωπίζονται με ψεκασμό ή χρήση gel, που είναι σκευάσματα μη τοξικά και εγκεκριμένα για εσωτερικούς χώρους.
/Τερμίτες
Τα ξυλοφάγα έντομα είναι τα έντομα που τρέφονται από το ξύλο. Έχουμε είδη που προσβάλλουν το ξύλο των δένδρων σε εξωτερικούς χώρους (δάση, αγρούς). Είδη που προσβάλλουν το ξύλο των κατοικημένων χώρων. Υπάρχουν δυο κατηγορίες ξύλου: το μαλακό και το σκληρό Μαλακό ξύλο: κωνοφόρα (έλατο) και σκληρό ξύλο: πλατύφυλλα δένδρα (ευκάλυπτος). Το μήκος του σώματος των τερμιτών ξηρού ξύλου είναι 6 μέχρι 8 χιλ με κάθε πτέρυγα 10 χιλ. Το χρώμα τους είναι καστανόμαυρο και ο προθώρακας τους πορτοκαλί. Η κύρια διαφορά των τερμιτών από τα μυρμήγκια έγκειται στο ότι το σώμα τους είναι μονοκόμματο με μια μικρή σύσφιγξη μεταξύ του θώρακα και της κοιλιάς, χωρίς το λεπτό μίσχο που έχουν τα μυρμήγκια που ενώνει το θώρακα με την κοιλιά τους. Επίσης οι πτέρυγες στους τερμίτες είναι ισομήκεις ενώ στα μυρμήγκια οι πρόσθιες πτέρυγες είναι μεγαλύτερες από τις οπίσθιες.
/Κουνούπια
Τα κουνούπια έχουν μέτριο μέγεθος σώματος και μακριά πόδια. Ευνοούνται από την ύπαρξη στάσιμων υδάτων. Δραστηριοποιούνται το βράδυ ή το σούρουπο και συγκεντρώνονται σε δροσερά και σκιερά μέρη την ημέρα. Τρέφονται αποκλειστικά με αίμα. Είναι φορέας πολλών μεταδοτικών μολυσμάτων και προκαλεί εγκεφαλίτιδα, ελονοσία και μηνιγγίτιδα στον άνθρωπο. Γενικά τα κουνούπια είναι αιμομυζητικά αρθρόποδα. Υπάρχουν πάνω από 3500 είδη. Καταναλώνουν τις πρωτεΐνες του αίματος για την ανάπτυξη των αυγών τους. Απαραίτητη είναι η ύπαρξη νερού. Για την αντιμετώπιση των κουνουπιών πρέπει να γίνονται ψεκασμοί σε εξωτερικές επιφάνειες κτιρίων. Για την ατομική προστασία πρέπει να μπαίνουν σε πόρτες και παράθυρα σίτες.
/Ακάρεα
Τα ακάρεα σκόνης έχουν μικρό μέγεθος και δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Επιβιώνει σε όλες τις συνθήκες μιας κατοικίας και βρίσκεται συνήθως σε κρεβατοκάμαρες και κουζίνες με προτίμηση στα στρώματα, χαλιά, έπιπλα και κλινοσκεπάσματα. Τρέφονται με σωματίδια οργανικής ύλης από το σώμα του ανθρώπου. Αποτελούν την κύρια αιτία του άσθματος. Μια μέθοδος της απεντόμωσης είναι ο ελεγχόμενος υπολειμματικός ψεκασμός καθώς επίσης και ο έλεγχος παρασίτων που πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση βαδιστικών ή ιπτάμενων εντόμων και συνίσταται στην ομοιόμορφη διαβροχή των επιφανειών με κατάλληλα υψηλής ποιότητας βιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
/Σαράκι
Το σαράκι έχει χρώμα κοκκινωπό – καστανό. Ανήκει στα ξυλοφάγα έντομα. Η προνύμφη περνά όλη τη ζωή της μέσα στο ξύλο. Ζει 2-4 χρόνια, σε 20-22°C και 80-90% τα τέλεια έντομα ζουν 20-25 ημέρες. Το έντομο κάνει στοές μέσα και κατά μήκος της επιφάνειας του ξύλου. Οι στοές είναι κυκλικές που είναι γεμάτες με πριονίδι μαλακό και περιέχει περιττώματα και αναπτύσσεται σε συνθήκες με υψηλή σχετική υγρασία και θερμοκρασία.
/Τρωκτικά
Τα τρωκτικά είναι τρομερά προσαρμόσιμα ζώα και αποτελούν πάνω από το 40% της κατηγορίας θηλαστικών. Έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 2.230 είδη, αν και μόνο τρεις τύποι θεωρούνται σημαντικά παράσιτα. Είναι το ποντίκι σπιτιού, ο αρουραίος της Νορβηγίας και ο αρουραίος της στέγης. Το νορβηγικό ποντίκι έχει καστανό ή γκρίζο χρώμα. Είναι νυκτόβιο και καλός κολυμβητής, παμφάγο αλλά τρέφεται κυρίως με σιτηρά. Είναι επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία. Οι ποντικοί μπορεί να είναι φορείς βακτηρίων, ιών, μυκήτων και να μεταδίδουν σε ζώα και σε ανθρώπους πολλές επικίνδυνες ασθένειες. Η μετάδοση γίνεται είτε με επαφή των τρωκτικών με τρόφιμα είτε μέσω δαγκώματος από τα ίδια τα τρωκτικά.
/Φυτοπροστασία%20Πεύκων%20απο%20Κάμπιες
Η κάμπια είναι ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς του πεύκου. Το προνυμφικό στάδιο του εντόμου καταναλώνει μεγάλο μέρος της φυλλικής επιφάνειας με αποτέλεσμα να περιορίζει σημαντικά την ανάπτυξη των νεαρών δένδρων ενώ υψηλές προσβολές για συνεχόμενα έτη μπορεί να οδηγήσει και στην ξήρανση νεαρών αλλά και μεγάλων σε ηλικία πεύκων. Χαρακτηριστικό της προνύμφης είναι και οι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλεί σε όποιον τις πλησιάσει καθώς μόλις απειληθούν διασπείρουν στον αέρα τρίχες με τοξίνες που ερεθίζουν δέρμα, μάτια και αναπνευστικό σύστημα πράγμα πολύ επικίνδυνο σε χώρους όπου κινούνται ομάδες ευπαθών ατόμων. Η καταπολέμηση αυτών γίνεται με ψεκασμό των κουκουλιών που δημιουργούν τα έντομα κατά τον χειμώνα, καθώς και ψεκασμός στις βάσεις των δένδρων, τους κορμούς κλ.π. με εγκεκριμένα σκευάσματα και βιολογική καταπολέμηση.
/Φιδοαπώθηση
Οι εργασίες για την φιδοαπώθηση και την προστασία των χώρων από τα ερπετά διενεργούνται από έμπειρο προσωπικό & αποκλειστικά με χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία απαγορεύεται η χρήση δηλητηρίου και η θανάτωση των φιδιών αφού τα ερπετά θεωρούνται είδη ευάλωτα και απειλούμενα με εξαφάνιση. Συνεπώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στην φιδοαπώθηση είναι οικολογικά, ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δεν σκοτώνουν τα φίδια αλλά δρουν απωθητικά, απομακρύνοντάς τα από τις εγκαταστάσεις και τους χώρους μας.

Γιατί να κάνω απεντόμωση-μυοκτονία;

Τα έντομα (κατσαρίδες, κουνούπια κ.ά.) καθώς και τα τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι) προκαλούν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του ανθρώπου, όσο και στην υγεία του. Ενοχλήσεις, διάφορες αλλεργίες και δηλητηριάσεις αποτελούν τις παρενέργειες της δράσης τους. Τέλος, ένας μεγάλος αριθμός τροφίμων είτε μολύνεται είτε καταστρέφεται από τα περιττώματα και τους μικροοργανισμούς που μεταφέρουν αυτοί οι παρείσακτοι οργανισμοί. Καταγεγραμμένα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως πανώλη, χολέρα, εγκεφαλίτιδα, ιό Δυτικού Νείλου κ.ά.

Πότε και πόσο συχνά πρέπει να κάνω απεντόμωση;

Αυτό καθορίζεται από το είδος του ακινήτου (οικιακός ή επαγγελματικός χώρος) καθώς και το μέγεθος της προσβολής. Οπότε εμπειρικά, διαχωρίζουμε και προτείνουμε:

Οικιακοί χώροι

Από Μάρτιο έως και Οκτώβριο, ειδικότερα αυτοί οι δύο μήνες είναι και οι πλέον κατάλληλοι, ο Μάρτιος, για να εξολοθρεύσουμε το μεγαλύτερο μέρος των κατσαριδών, επεμβαίνοντας έτσι στον βιολογικό τους κύκλο και ο Σεπτέμβριος, για την εξολόθρευση όποιου πληθυσμού έχει φωλιάσει στα σπίτια μας.


Επαγγελματικοί χώροι

Δεδομένου ότι αυτοί οι χώροι είναι πιο ευαίσθητοι εξαιτίας των υλικών που διακινούνται, προτείνουμε οι εφαρμογές να πραγματοποιούνται περίπου κάθε 3 μήνες ώστε να τηρείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρασιτολογικού ελέγχου με πλήρως ενήμερα όλα τα αρχεία που ζητούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

 

  Σε κάθε εφαρμογή, σας παρέχεται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.  

 

 

 

Μέθοδοι Εφαρμογής

Απόσμηση
Απόσµηση είναι η χημική διαδικασία κατά την οποία βιοδιασπώνται οι οργανικές ουσίες που προέρχονται κυρίως από λιπαρά απόβλητα και συμβάλλουν στην δυσοσμία ενός χώρου. Η Απόσμηση επιτυγχάνεται μέσω της εξαπόλυσης ειδικών μικροοργανισμών (βακτηρίων) οι οποίοι καταναλώνουν τις ουσίες που προκαλούν την δυσοσμία και κατά συνέπεια καταπολεμώνται οι ανεπιθύμητες οσμές. Η απόσμηση του χώρου γίνεται κυρίως για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι για την αποφυγή οσμών και ο δεύτερος για την απομάκρυνση οργανικών υπολειμμάτων. Οι δυσοσμίες συνήθως προέρχονται από λιπαρά απόβλητα και δημιουργούνται από βακτήρια ή μύκητες που μπορούν να αναπτυχθούν σε φρεάτια, υπονόμους, βόθρους, σιφώνια, μπάνια, υπόγεια, κατοικίες, σε μη αεριζόμενους χώρους, σε ψυγεία κ.α.
Απεντόμωση
Μια μέθοδος της απεντόμωσης είναι ο ελεγχόμενος υπολειμματικός ψεκασμός καθώς επίσης και ο έλεγχος παρασίτων που πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση βαδιστικών ή ιπτάμενων εντόμων και συνίσταται στην ομοιόμορφη διαβροχή των επιφανειών με κατάλληλα υψηλής ποιότητας βιοκτόνα σκευάσματα που είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Μυοκτονία
Η μυοκτονία είναι μια μέθοδος για την αντιμετώπιση – καταπολέμηση των τρωκτικών (ποντίκια – αρουραίοι), με ειδικές συσκευές τους δολωματικούς σταθμούς που αποτελούν ειδικές μεθόδους προσέλκυσης και παγίδευσης τρωκτικών κατασκευασμένοι σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές HACCP.
Εφαρμογή Gel
Η εφαρμογή απεντόμωσης με χρήση τζέλ (Gel) εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση διαφόρων ειδών παρασίτων και εντόμων. Η χρήση Gel αποτελεί μια ασφαλή και αποτελεσματική εφαρμογή απεντόμωσης για τους χρήστες των χώρων και το περιβάλλον, λόγω της εντοπισμένης και μικρής έκτασης εφαρμογής.
Απεντόμωση με Κανπογόνο
Η μέθοδος της απεντόμωσης με καπνογόνο εφαρμόζεται με βιοκτόνο σκεύασμα σε μορφή καπνογόνου, για την καταπολέμηση στα βαδιστικά και ιπτάμενα έντομα.
Νεφελοψεκασμός (Fogging)
Ο νεφελοψεκασμός πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής (εκνεφωτής – Fogger) και έχει την ιδιότητα να διασπά το βιοκτόνο διάλυμα διοχετεύοντας το στο χώρο, σε σταγονίδια πολύ μικρής διαμέτρου. Η εφαρμογή του νεφελοψεκασμού χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση εντόμων που συνήθως κρύβονται σε δυσπρόσιτα σημεία καθώς και για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών (όπως ιοί και βακτήρια) που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες στον άνθρωπο.
Υποκαπνισμός (Fumigation)
Είναι μέθοδος ελέγχου παρασίτων (pest control) που γεμίζει πλήρως μια περιοχή με αέρια παρασιτοκτόνα για να πνίξει ή να δηλητηριάσει τους επιβλαβείς οργανισμούς που βρίσκονται μέσα. Ειδικές εφαρμογές για τερμίτες και ξυλοφάγα έντομα όπως το σαράκι.
Τροφάλλαξης T.T.R (Trap-Treat-Release)
Είναι η πιο επιτυχημένη μέθοδος καταπολέμησης των τερμιτών μέσω της οποίας οι τερμίτες που ανήκουν στην τάξη των εργατριών τρώνε το ξύλο και στην συνέχεια το πέπτουν με αποτέλεσμα το φαρμακευτικό σκεύασμα που είναι εμποτισμένο το προσβεβλημένο ξύλο να μεταφέρεται σε όλη την κοινωνία των τερμιτών και να καταστρέφεται.
Φιδοαπώθηση
Οι εργασίες για την φιδοαπώθηση και την προστασία των χώρων από τα ερπετά διενεργούνται από έμπειρο προσωπικό & αποκλειστικά με χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία απαγορεύεται η χρήση δηλητηρίου και η θανάτωση των φιδιών αφού τα ερπετά θεωρούνται είδη ευάλωτα και απειλούμενα με εξαφάνιση. Συνεπώς τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στην φιδοαπώθηση είναι οικολογικά, ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, δεν σκοτώνουν τα φίδια αλλά δρουν απωθητικά, απομακρύνοντάς τα από τις εγκαταστάσεις και τους χώρους μας.